Fotostrook Klenkerhof
Een van de slaapkamers Een van de slaapkamers Een van de slaapkamers Zitje
Musea in Vledder

Museums Vledder Museums Vledder
Museums Vledder biedt twee musea onder één dak:
Museum Hedendaagse Grafiek en Glaskunst en Museum Valse Kunst.

Museum Hedendaagse Grafiek en Glaskunst
Hedendaagse Grafiek geeft een overzicht van de ontwikkeling van de grafiek met voorbeelden uit verschillende genres en perioden. De grafiek in Vledder is van de beste kunstenaars ter wereld. Ze komen voor in de handboeken over hedendaagse kunst of staan op postzegels.

'Stilleven' van Rolf Sinnemark Hedendaagse Glaskunst is internationaal georiënteerd: de beste Nederlandse glaskunstenaars meten zich met de besten uit de rest van Europa. Hier richt zich de aandacht meer op de multipel, in oplaag gemaakte glaskunst, zoals ook bij grafiek van elk kunstwerk een oplage bestaat.Mona Lisa? Museum voor Valse Kunst
Het enige valse-kunst-museum ter wereld. De vaste collectie bevat werk van bekende vervalsers, met soms ook echt werk onder eigen naam. Vervalsingen en dubieuze kunstwerken (toegeschreven aan). Werken die de signatuur dragen van Mondriaan, Chagall, Klee, Heyboer, Picasso, Dali, Appel, Ensor, Slevogt, Nolde, Corinth, Matisse. Kopieën van beelden van onder anderen Frederic Remington en Rodin (De Denker). Een videopresentatie over vervalsers. Werk van meester-vervalsers Geert Jan Jansen, Han van Meegeren, David Stein. Valse stoelen, vals glas, valse keramiek. Gratis rondleidingen.

Brink 1, 8381 BE  Vledder.
Telefoon: (0521) 38 33 52.
Internet: www.museums-vledder.nl

Vissenkast Zeemuseum Miramar
Miramar, een museum met een verhaal. Er is een grote collectie schelpen, koralen, vissen, mineralen en fossielen te bewonderen. Maar ook het levensverhaal van de excentrieke mej. Jeanne A.W.Warners spreekt tot ieders verbeelding. In woord en beeld wordt dit gepresenteerd. Tot op hoge leeftijd verzamelde zij in meer dan tachtig landen de schatten der zee.
Miramar heeft een gezellige koffieserre, een buitenterras en een souvenirwinkel.

Vledderweg 25, 8381 AB  Vledder.
Telefoon: (0521) 38 13 00.
Internet: www.miramar-zeemuseum.nl